Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

η ''Μέι'' στην Ελλάδα

Η Μέι ήταν μια νταρντάνα, κωλοπετσωμένη, στα μέσα και στα έξω της τοπικής σοσιαλδημοκρατικής οργάνωσης. Καταγόταν από τη βόρεια Σουηδία, εκεί που η σκληρή ζωή και δουλειά της εργατικής τάξης την είχε στρέψει στο κομουνιστικό κίνημα και κόμμα. Στον παγκόσμιο πόλεμο οι φασίστες τους τίναξαν τα γραφεία, οι σοσιαλδημοκράτες τους κλείσαν σε στρατόπεδα και κάναν μπίζνες με αμφότερες τις εμπόλεμες πλευρές πλουτίζοντας και χτίσαν την αστυνομία με συμβούλους της Γκεστάπο. Από εκείνο τον βορρά προερχόταν η Μέι και σ’ αυτήν τη σοσιαλδημοκρατία ανήκε. Πληθωρικός και ευχάριστος τύπος! Πάντα να λέει «Η καρδιά μου είναι κομουνιστική – το μυαλό μου σοσιαλδημοκρατικό»!! Έτσι «χτυπούσε» και στις δυο πλευρές, συνεχίζοντας τον ιστορικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας: καταλήγοντας πάντα καπιταλιστικά, πυροσβέστης της επαναστατικής φλόγας και (κάθε φορά που χρειαζόταν), προδότης και σφαγέας του εργατικού κινήματος. (Θυμηθείτε το «Επανάστασή 2» επιστολή μου). Αυτός ο πολιτικός αλληθωρισμός μας μπουρδούκλωνε, μετά το είδαμε και με τον Ανδρέα Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ και καταλάβαμε… (Δεν είμαστε και τόσο γέροι να προλάβουμε τον παππού Παπανδρέου της «λαοκρατίας», τον άθλιο).
Την ίδια πρακτική και τακτική ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. (Έχουν τάκα – τάκα επιμορφωθεί από την ΠΑΣΟΚοποίησή τους): Άλλη η θέση της κυβέρνησης και άλλη της βάσης, για τα μάτια του κόσμου. «Σταμάτησε η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική», αλλά συνεχίζεται η σεληνοποίηση στις «Σκουριές»!! Αλλά και εδώ: συζητώντας το κίνημα αλληλεγγύης με τον Τάκη τον Ρίζο, αυτός πήρε θέση υπέρ της εγκατάστασης των προσφύγων στην πρώην «σχολή αστυφυλάκων»! Την ίδια στιγμή Βίτσας και Καρασαρλίδου κοιτούσαν σε ποιο σκορπιότοπο να τους διαολοστείλουν!! Με αποτέλεσμα, στο δεύτερο δημοτικό συμβούλιο, να τους αφήσουμε να πάνε να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους αφού δεν θέλαμε να χρησιμοποιηθούμε στην κοροϊδία τους. Και εκεί, δήμαρχος Κουτσογιάννης και Καραμπατζός ακροδεξιοί και ναζιστικός συρφετός αποφάσισαν «Κανένας πρόσφυγας στη Νάουσα»!! Στην πόλη που χτίστηκε από Οθωμανό, με εσωτερικού πρόσφυγες, μετά πλάκωσαν οι δικοί μας γονείς και συμπληρώθηκε από τη μετανάστευση της εργατιάς!! Ενωμένοι και δεμένοι στους πολέμους της οδύνης και στη σκλαβιά της ταξικής ανελευθερίας.
Δεν αμφιβάλλω ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν άνθρωποι αριστεροί (ίσως ακόμη και κομουνιστές), που η καρδιά και το μυαλό τους είναι σε ένα ενιαίο σώμα. Όμως αυτός ο δυισμό, αυτό ο κυνισμός, αυτός ο ιανισμός, δεν φτουράει πια και τους εκθέτει, καθώς είμαστε παλιοί στο κουρμπέτι… «Ή με το (διεθνές) κεφάλαιο ή με τον (διεθνή) εργάτη»: τα υπόλοιπα είναι για αφελείς! (Υπάρχουν ακόμα;).
Λάζαρος Παπαχρυσοστομίδης

Υ.Γ. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπέρασαν προ πολλού τη Μέι! Δίνοντας γη και ύδωρ βάσεις και κοιτάσματα στους Αμερικανούς. Και προπαντός δις και πάλι δις για αμερικανοΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστικούς εξοπλισμούς. Που μας καταχρεώνουν ακόμη πιο πολύ, εκθέτοντας  τη χώρα μας σε πολεμικές συρράξεις και στην εχθρότητα γειτονικών λαών!! Αντί για Μέι, πόσοι «Τσοχατζόπουλοι» θα αποκαλυφθούν στο μέλλον;
* Θερμά συλλυπητήρια στην παλιά συμμαθήτρια και φίλη Δέσποινα Παπαδοπούλου για την απώλεια της μητέρας της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου